Microsoft vs. TestDriven.NET

2007-06-01

  Jag har ändrat uppfattning, men orkar inte skriva om det på svenska.

  Microsoft försöker få Jamie Cansdale att ta bort funktionalitet från TestDriven.NET.

  Jag tycker Microsoft gör riktigt fel. Kommer någon verkligen köpa Visual Studio för att de vill få TestDriven att fungera? De företag som är så snåla att de använder gratisversionerna i verksamheten kommer inte betala ändå. Det är fortfarande möjligt att köra sina unit-tester utan för Visual Studio så TestDriven.NET motiverar inte den kostnaden.

  Om Microsoft är rädda för att det ska komma en massa andra tillägg till Express-versionerna borde de göra licensen tydligare. Det är inte så svårt att tala om att all utökning av produkten är otillåten. Om det dessutom är sant att de har samma licens för betal-versionerna så borde de stoppa alla tillägg som inte kommer via VSIP-programmet.

  Det här sättet att behandla utvecklarsamhället får mig att använda SharpDevelop och MonoDevelop för all utveckling som jag inte gör under arbetstid.

  Om alla studenter som funderar på .NET gör likadant så försvinner incitamenten att köpa Visual Studio när de börjar programmera som yrke. de kanske till och med hoppar av .NET-tåget för en annan utvecklings- och driftmiljö.