Kontrollera dina automatiska byggen

2007-06-19

   

  Försäkra dig om att dina automatiska, dagliga och kontinuerliga, byggen verkligen fungerar.

   

  Det är precis som att kontrollera att dina backuprutiner fungerar. Du vill inte komma på att någon av dem slutat fungera när du verkligen behöver dem.

   

  I helgen flyttades vår Team Foundation Server och allting såg ut att fungera som det skulle på måndagsmorgonen. Det var inga problem alls att ansluta till den nya servern och Cruise Controls lilla ikon sken betryggande grönt. Jag hade dock en lite oroande känsla av att något inte stod rätt till…..

   

  …och se’n kom det; Konfigurationsfilen till Cruise Control var inte uppdaterad så den kontrollerade och byggde källkoden på den gamla servern.

   

  Trasiga byggen suger och det borde vara en kollektiv uppoffring att hålla systemet i ett byggbart skick, men någon måste vara ansvarig för automatiseringen. Någon som kontrollerar att bygget fungerar.