Nya hårddiskar

2007-07-08

    Jag har precis införskaffat två nya hårddiskar så nu håller jag på och installerar om allting på den gamla (stora) arbetsstationen. Det blev Seagate-diskar på 250 GB. Jag kommer köra Ubuntu Linux på den ena och Windows XP på den andra, med swapfilerna för respektive operativsystem på den disk operativsystemet inte ligger på. Kvar blir ca 200 GB på varje disk som jag tänkte använda för datalagring av fotografier, källkod och så vidare.

    Jag lyckade strula till det med partitioneringen i Ubuntu så jag är inne på andra installationsförsöket nu.

    En intressant iakttagelse är att jag får mycket sämre signalstyrka från nätverkskortet i Ubuntu än jag får i Windows. Det är ett Netgear WG311. Jag har läst att det kan bero på gamla drivrutiner i. Det borde gå att använda ndiswrapper och ta samma drivrutin som jag använder i Windows.

    Om jag lyckas hitta något program för att titta på TV via mitt TV-kort som går att kör i Ubuntu så skulle jag inte behöva Windows över huvud taget. Hmm, det kanske funkar i Wine. Det är är i alla fall värt ett försök.