Träning med trasig häl

2007-09-09

    Jag gick på träningen igår, men jag hade inte med mig rustningen. Kataträningen gick ganska bra. Jag tappade koncentrationen lite efter att ha fått shidachis bokken i huvudet i kata nummer fyra. Det gjorde egentligen inte jätteont, men det är liksom inget man förväntar sig. Till skillnad från långa blåmärken under armhålan efter en lång keiko :) Jag tog inte med mig rustningen för jag ville inte belasta hälsenan mer än nödvändigt och det var nog ett bra beslut. Det känns lite i hälen idag, men jag kommer att träna med rustning nästa gång.

    Efter kataträningen hoppade jag in lite i nybörjarträningen. Anders hade en förstagångsintroduktion med två personer och de hade gått igenom allt vi gör på uppvärmningen lagom till vi var klara med katorna. Det är ganska kul att hjälpa till med nybörjarna. Ibland känns det dock som om man påpekar lite för mycket. Å andra sidan tycker jag att det är bättre att påpeka samma hundra saker till det sitter än att säga för lite. Vi lär oss grunderna i olika ordning. Jag kan ibland fortfarande få problem med hand- och armtekniker för att jag måste koncentrera mig på fötterna och tvärt om.

    Så sammantaget blev det en ganska bra träningsupplevelse.