Utbildningsinsats

2007-09-11

    Jag lyckades ta mig till träningen i går. Det är svårt med tiden att jobba heltid inne i sta’n och hinna ut till träningen halv sju. Det var tre nya ansikten där så jag erbjöd mig att ta hand om nybörjarna. Det gick ganska bra, men det känns som jag glömde en massa viktiga saker. Å andra sidan blir det så himla mycket nya intryck så de kommer inte komma ihåg allting i alla fall.

    De gjorde bra ifrån sig alla tre så jag hoppas att de tyckte det var roligt och vill komma tillbaka. Själv borde jag träna in lite fler japanska termer. Jag lyckades nog inte lära dem ett enda nytt ord. Det blir en liten elitistisk tröskel att ta sig över som nybörjare med alla japanska termer, men å andra sidan vill jag inte ha en massa påhittade svenska fraser som i alla fall låter krystade. Undra hur de gör på Island, där brukar de ju vara bra på att tillverka egna ord i stället för att använda utländska termer.