En lång dag med kendo

2007-10-21

    I går gick Stockholm Kendo Open av stapeln. Jag ställde upp i B-klassen och mitt mål var att gå vidare från poolen till utslagstävlingen. Till min förvåning vann jag min pool. Första matchen lyckades jag lura ut motståndaren utanför planen två gånger, sedan höll jag igen lite så att matchtiden skulle ta slut. I den andra matchen tror jag att jag satte en debana kote och sedan höll jag igen tiden ut där också. Den motståndaren, D Matsson, gick sedan och vann hela klassen så det kändes väldigt bra att vinna mot honom. Matcherna i utslagstävningen kommer jag inte riktigt ihåg, jag tror att jag satte två poäng i åtminstone en match. Sista matchen, som jag då trodde var kvartsfinal, gick ganska fort. Jag blev lite för ivrig, lyckades inte hålla fokus och mitt eget tempo. Efter matchen visade det sig att det var en semifinal :) Wow, ett brons och en plats i A-turneringen. Nu blev det lite jobbigt; Jag hade räknat med att vara hemma vid två. Hade planerat att gå på bio med grabben och hans kompis. Jag hade bara mat och vettig dricka med mig för att klara mig till två. Förkylningen som legat på lur en vecka började bryta ut ordentligt. Jag tror jag började få feber. Det blev säkert inte bättre av att stå och vänta i blöta kläder.

    Matcherna i poolen i A-turneringen gick fort. Första matchen höll jag emot lite grann, men förlorade två poäng. Andra matchen var nog över på tio sekunder. Jag blev totalt överkörd av två snabba men. Det gick inte att komma igång igen så jag var stel och ofokuserad. Jag borde i alla fall ha kunnat hålla undan lite bättre i andra matchen.

    Hur som helst blev det en bra dag. Wäsby tog totalt fyra medaljer: Guld och brons i juniorklassen, brons i B och silver i A.

    Bra kämpat alla Wäsby-kendokas!