Förkunskapskrav

2007-11-14

    Undra om det är jag eller personen som inte förstår att skärmen är avstängd som har fel nivå på förkunskaperna för kursen jag är på idag?

    Det är en tredagarskurs som är intro till den tvådagarskurs som jag egentligen ville gå. Sorgligt nog blev de sista två dagarna inställda. Jag har inte lärt mig mycket nytt men det har varit nyttigt att pilla på en massa saker jag bara har teoretiska kunskaper om.

    En trist egenskap hos sådana här kurser är att läraren inte hinner/kan redogöra för alla relaterade fallgropar som uppstår om man använder dessa demo-vänliga tekniker i verkligheten.

    Jag har iofs en viss förståelse för det. En kommentar om tex connection pooling i SQL-Server flyger nog högt över huvudet på den som undrar varför skärmen är lika svart som dioden på fronten även fast musen skakas febrilt.

    Hur som helst har det hittills inte varit bortkastad tid.