och så säger de att Windows suger

2008-04-07

    Något magiskt har tydligen hänt med min Ubuntu sedan förra veckan. Idag fick jag kryptiska felmeddelanden från VirtualBox. Eftersom jag har nästan noll koll så googlade jag lite och kom fram till att felmeddelandet var felformulerat och betydde något annat än det stod. Efter en timmes pulande utan att lyckas slog det mig att felmeddelandet kanske var riktigt i mitt fall ändå. Det visade sig att min kernel (nej jag tänker inte skriva operativsystemskärna) hade blivit uppdaterad automatiskt och att VirtualBox inte fungerade med den nya kerneln.

    Det är konstigt att Microsoft inte får skylla blåskärmar på underleverantörerna (NVidia) när kerneluppdateringar får lov att göra program helt oanvändbara.

    Till ökkv:s (öppna-källkods-världen) försvar måste jag tillägga att det inte var särskillt svårt att hämta källkoden till VirtualBox mha Subversion och kompilera om den så att den passar perfekt till min dator.