Svenska MSDN-event

2008-04-29

  Idag var jag på ALM Live hos Microsoft i Akalla.

  Dags sprudlande introduktion gjorde förmiddagen värd besväret. I övrigt var det lite tunt.

  Jag brukade lite elakt kalla Microsofts gratis-evenemang för ‘hallelujamöten’, men jag har börjat uppskatta dem (hallelujamötena) mer sedan jag varit på ett par ALM Live evenemang.

  Den gamla varianten med en massa buzzwords placerade Microsofts produkter på sin plats i ‘maskineriet’. Man fick lite ytlig kunskap om en massa saker så att man visste var man skulle börja leta efter lösningar när man ställdes inför nya utmaningar.

  Det upplägg som används på ALM Live kräver lite mer förkunskaper, men inte för goda sådana för då känns det helt bortkastat. Frågan är om jag inte skulle ha mer nytta av att isolera mig i fyra timmar och testa själv samt läsa på MSDN än att åka till Akalla.

  På vägen hem från jobbet hann jag med första halvan av MSDN Radio från i onsdags där det efterfrågades kommentarer om de svenska MSDN evenemangen.

  Jag föreddrar breda ytliga seminarier framför smala och djupa när det är mer än ca tio personer närvarande. När det är upplaggt som idag, med ca en dryg timme teori och en dryg timme praktik så hinner man varken med teorin eller praktiken. Jag hade absolut föredragit att lyssna på endera talaren i tre timmar. Dessutom måste man nog ställa om skärmen till 800*600 för att man ska ha en chans att se vad som händer.

  Det som får mig att fortsätta gå på evenemangen är att det oftast är lättare att motivera för andra att man åker till Microsoft på seminarium än att man låser in sig och stänger av telefonen en förmiddag.

  Hur som helst hoppas jag att de (ni) fortsätter med dessa evenemang. Jag blir mer inspirerad av svenska talare som ligger mig närmare kulturellt samt att det är live, än av tex amerikanska evangelister på film.