Bokföringsprogram – Vilka funktioner behöver man?

2009-09-30

  Det första problemet man får när man ska leta efter ett ekonomisystem är vilka funktioner och finesser som är viktiga. Om det är första gången man ska köpa ett bokföringsprogram är det ännu svårare att veta vad man ska leta efter.

  Vad letar du efter i ett bokföringsprogram? Kommentera gärna!

  Här kommer de saker jag letar efter i ett bokföringsprogram för min lilla firma. Jag gör något enstaka jobb mot faktura men de flesta inkomsterna kommer från reklamintäkter och provision på försäljning. Eftersom jag agerar på internet får jag betalt i såväl svenska kronor som amerikanska dollar och Euro.

  • Kontantmetoden OCH Faktureringsmetoden - Jobbigt att byta ekonomisystem om man ändrar sig efter nästa bokslut.

  • **Fakturering **- Verkar inte vara en standardfunktion i de små ekonomisystemet, men viktigt tycker jag.

  • **Valutahantering **- Vi lär nog gå över till Euro förr eller senare så även om man inte har en internationell verksamhet från början blir den övergången lättare om man kan hantera det automatiskt.

  • Enkel backup/restore - Om det är svårt att ta backup blir det inte av och om den är svår att läsa tillbaka har man ingen större nytta av den.

  • Flera företag - Man vill inte pröva nya saker i sin riktiga bokföring.

  • Deklarationshjälp - Det är ju samma siffror och blanketten är känd i förväg.

  Fyll på önskelistan i kommentarerna!