Mamut Office Mini

2009-11-14

  På papperet ser Mamut Office Mini ut som ett självklart val för den nystartade entreprenören. Det är förhållandevis billigt. Det hanterar kund- samt leverantörsreskontra och man kan välja mellan kontant- och reskontrametoden.

  Installationsprogrammet ger ett bra intryck och man har valt byggstenar som är både moderna och välbeprövade i många sammanhang.

  Där någonstans slutar de uppenbara pluspoängen.

  Det här är inte ett program för enmansföretaget, speciellt om man inte arbetat med ekonomisystem tidigare.

  Det finns jättemycket funktionalitet, men den är svår att använda.

  Mamut Office Mini är en liten version av det stora företagets ekenomisystem. Tyvärr har man inte anpassat dokumentationen efter den lilla kostymen.

  Eftersom funktionalitet och pris såg så bra ut har jag köp Mamut Mini så här har jag engagerat mig lite mer än med Unicell Bas för att verkligen förstå hur man ska göra.

  De medföljande böckerna beskriver hur enskilda funktioner fungerar, men man får själv klura ut om den version man köpt har funktionaliteten över huvud taget.

  Jag har tex inte lyckats klura ut hur man konterar en leverantörsfaktura. Det står säkert någonstans, men det är nedbrutet på delmoment. Problemet är ju att om man vet vilka delmoment som löser en uppgift så behöver man oftast inte mer hjälp.

  Jag kommer förhoppningsvis uppskatta programmet mer när det är dags för bokslut och deklaration. Om inte, blir det en dyrköpt erfarenhet. Just nu sköter jag all bokföring som verifikatregistrering så har jag ingen större hjälp av Mamut Office Mini vid årsskiftet blir det nog SchysstaC eller något liknande framöver.

  Baksidan med att Mamut Office Mini är ett ganska stort program dök upp under dagen när jag inte lyckades säkerhetskopiera filerna. Jag fick ett systemfel som jag har vidarebefordrat till supporten. _<Uppdatering 091205 Supporten lyckas inte ordna så att jag kan göra säkerhetsuppdateringar. De rekommenderade en ominstallation, så jag installerade på en annan dator, med exakt samma resultat. Nu har jag alltså ett ekonomisystem som inte går att säkerhetskopiera. Det känns inget vidare. /> _Den här recensionen kommer säkerligen uppdateras mer senare.