Läsplattor från Adlibris och Bokus

2010-02-11

  Nu tar Adlibris och Bokus på allvar tag i marknaden för läsplattor.

  Det här hittade jag hos IDG tidigare idag:

  Adlibris satsar på en läsplatta som heter Letto. Jag har inte sett namnet tidigare, men de har fått ner den rätt bra i pris. Bokus kör på Cybok Opus och iRiver Story. Cybook Opus är en genomsnittlig sextumsläsare och Bokus tar ungefär samma pris som tex. PixMania. iRiver är enligt utsago en plastig dyr Kindle-wannabee.

  Det som förvånar mig mest med dessa lanseringar är egentligen priset på e-böcker. De senaste tio pocketböckerna jag köpt (engelsk fantasy) har kostat runt hundralappen i butik. Varför kostar en digital produkt 50% mer?

  Bokus skickar med sju böcker om man köper deras Opus vilket skulle kunna vara en bra motivering till priset på plattan, men man får inte välja titlar själv.

  Många väntar nog med läsplattan tills de ser någon slags monetär besparing i att inte släpa hem döda träd. Det känns lite som när skivindustrin höjer priserna vid teknikskiften.