Eget webhotell

2010-07-26

  Här kommer en till gammal artikel som jag hittade i arkivet för en blogg jag inte har igång längre.

  När du skaffat ett domännamn behöver du någonstans att husera dina websidor. Du skulle förmodligen kunna göra det från din dator hemma, men det brukar vara en dålig idé.

  Det finns mycket skrivet på nätet om webhotell och de flesta seriösa slutsatserna brukar vara att man inte ska snåla med sit webhotell. Själv tycker jag att man kan testa sig fram tills man hittat något man trivs med. Se bara till att du äger ditt eget domännamn så kan du byta webhotell hur ofta som helst.

  Själv har jag goda erfarenheter av Manufrog vilket egentligen talar emot snålhetsklausulen ovan, men jag använde dem ett tag och är mycket nöjd. Jag kommer förmodligen börja använda dem mer igen. Just nu ligger de flesta av min sidor hos Dreamhost. De fungerar tillfredställande och har enormt bra villkor, men är ibland lite långsamma för svenska sidor.

  En funktion jag börjat uppskatta på senare år hos webhotell är automatisk installation av progam på servern. Ta reda på vilka installationer du kan göra automatiskt. Det spar mycket tid om det redan från början finns stöd för de program du vill använda. Ska man ‘bara’ blogga finns det ingen anledning att man ska behöva lära sig PHP eller HTML först.

  Andra hotell man kan tänka sig är: