Slipp krångel och få en snabbare dator

2011-03-14

  … det var Expressens rubrik på löpet idag när jag gick till jobbet.

  Ibland undrar jag vad kvällstidningsredaktionerna har fått för uppdrag av sina ägare. Det är klart att de är ute efter att sälja lösnummer, men snabbare dator-löpet känns rätt uttjatat, säljer det verkligen?

  Det bubblar fortfarande av arga unga män i en del av världen som förser oss med enorma mängder billig energi.

  I helgen har det enda befintliga alternativet påvisat sina brister.

  Borde inte peak oil, havererade kärnkraftsverk och konsekvenserna av dessa sälja fler löpnummer än krånglande datorer?

  Det kanske är så att man måste sänka krisnivån på rubrikerna en dag eller två för att dämpa inflationen i chockrubriker? Det är svårt att slå explosioner i kärnkraftsverk och revolutioner i oljeproducerande stater varje dag, lika bra att göra en omstart.