Nålbinda med Raggi

2012-01-27

  Raggi är ett blandgarn (70% Ull och 30% Nylon) som är mycket slitstarkare än ett rent ullgarn.

  Efterson det inte är rent ylle är det dessutom billigare är rena ullgarner.  Jag tror att Raggi är lättare att hantera i hela produktionskedjan för det verkar vara billigare än mängden nylon annars skulle motivera, eller så tar garntillverkarna helt enkelt lite extra för 100% ull bara för att de kan.

  Hur som helst experimenterade jag lite med att nålbinda med Raggi och det fungerade över förväntan.

  Jag rekommenderar inte en total nybörjare att ge sig på Raggi då det är lite halt och glatt.

  Däremot är skarvarna inget som helst problem. Om man upplever att det inte tovar ihop sig ordentligt kan man fläta ihop ändarna lite, eftersom det är flertrådigt.

  Så här blev mössan i Raggi. Jag har för mig att jag började i basen och sömmade mot toppen. Nålbinda mössa med Raggi

  Raggi finns både hos Skapamer.se och Knittingroom.