Chips i micron och blodvite

2012-02-20

  I november hade Lykka en tävling bland publicisterna hos Adrecord. Precis som vid Gardenhomes tävling i somras hade jag ingen aning om att det var en tävling på gång.

  Eftersom mitt pulande med affiliate-siter är ganska planlöst hade nog inte utfallet blivit annorlunda om jag aktivt deltagit i tävlingen.

  Hur som helst fick jag ett tjusigt chips set

  med posten här om dagen. I paketet fanns en mandolin som man kan skiva chipsråvara, tex. potatis, med samt en bricka som man lägger skivorna på när man ska köra dem i microvågsugnen. I min micro måste man ta till en extra minut jämfört med exemplen i instruktionsboken.

  Det blir faktiskt riktigt bra chips. Inget fett och de kan kryddas precis som man vill.

  Däremot borde mandolinen tillverkas i någon signalfärg och komma tillsammans med en förbandslåda

  så att folk med allt för tangentbordsanpassade fingrar inte sjabblar till det lika mycket som jag gjorde. Det följer med ett ‘handtag’ som man kan sätta på sin potatis för att skydda fingrarna, men jag hann trycka ner långfingrets ena knoge i mandolinen innan jag såg att behovet av skyddsprylen fanns.

  Tur i oturen, får jag nog säga, så var mandolinen attans vass. Lite kompress, tejp och diskning av mandolinen senare var första uppsättningen chips i micron klar. De blev lite sladdriga och smaklösa, så vi skivade en potatis till som vi saltade och körde en minut längre i microvågsugnen.

  Riktigt goda chips blev det. Nu ska vi experimentera med andra råvaror till våra microchips.