Personligt sök hos Google

2012-08-12

  Sök

  Ibland blir det lite tokigt när Google håller reda på vad man sökt på den senaste tiden.

  Jag har två vitt skilda intressen som råkar dela ett centralt sökord. Problemet jag fick i veckan var att jag inte sökt efter sidor för det ena ämnet på några månader vilket får Google att få för sig att bara visa sökresultat för det senaste ämnet de tror jag är intresserad av.

  Sökordet som ställde till det är ‘poi’

  Wikipedia kallar det ena för underhållning och det andra för geoinformatik

  Dels sysslar jag med Geogaching. Där är POI en förkortning för ‘Point Of Interest’, vilket är en typ av data man ofta kan importera till GPS:er.

  Del är jag intresserad av det mer artistiska som lättast beskrivs med en video eller två.

  Det jag råkade ut för var att alla förslag från Google, på de tre första sidorna, handlade om GPS-mottagare och geocaching när jag egentligen ville leta reda på svenska butiker som säljer eld-poiar och lite säkerhetsinformation som kan vara bra att ha innan man slungar kevlarbollar indränkta i lättantändlig vätska om kring sig.

  Mitt lilla trick för att få rätt träffar den här gången var att lägga till -gps i min sökning vilket får Google att filtrera bort alla sökresultat som handlar om GPS:er trots att jag söker på poi.