Byggdagbok RepRapPro Mendel dag 2

2013-01-13

  RepRapPro Mendel partial 1

  Tillbaka till del ett.

  Idag började jag med att kontrollera alla avstånd och dra fast muttrarna. Nu är det dags för en diagonal i botten och gängstaven som z-axeln ska gå på.

  För att justera så att printern inte gungar på någon ledd rekommenderades att ställa den på en tjock köksbänksskiva, eftersom de är förvånansvärt plana. Jag använde glashällen på spisen, den borde också vara redigt plan.

  Det finns två exempel på hur man kan få Z och Y-stavarna på rätt ställe. Ett där en vinkelhake är det magiska instrumentet och ett där man använder vattenpass och lod gjort av sytråd och häftmassa. Jag valde vinkelhake-metoden.

  Fram med slipen igen. De släta stavarna ska slipas ner så att de får ungefär en millimeters fasning för att inte fastna i plast och kullager.

  Hmmm, jag fick inte till det riktigt med vinkelhaken, så jag tog till en sytråd och mutter som lod för ena riktningen på de vertikala släta stängerna.

  Wohoo, nu är det slut på mekanopulandet. Dax för Y-motorn.

  Beteckningen på mina motorer stämde inte med den i beskrivningen, men eftersom det var fyra likadana och en udda var det inte så svårt att klura ut vilken som skulle dit nu. Det är de fyra lika som har med positionering att göra och den udda antar jag är till för att mata fram plast till munstycket.

  Nu är en motor ihopsatt med sitt fäste och plattan som Z-motorn ska driva är monterad på sina släta stänger.

  Dags att ta natt.

  Till dag tre.