Byggdagbok RepRapPro Mendel dag fem

2013-01-16

  Pliers

  Tillbaka till dag fyra,

  Idag var jag, mot bättre vetande, tvungen att ta till lite våld. De släta X-axlarna var inte intryckra ordentligt i den printade biten som X-motorn sitter i. Jag lyckades få i dem genom att slå på plastbiten med det gummerade skaftet på en ganska tung tång. Det är inget jag rekommenderar. Jag hade förmodligen bara tur att plasten inte sprack.

  Nu när X-axeln sitter monterad på z-axeln känns det som de släta Z-stavarna inte riktigt sitter som de ska. Jag hade föreställt mig att det skulle vara lätt att flytta plattformen uppåt och nedåt. Det kärvar lite om jag försöker för hand, men verkar funka bra om jag använder gängstängerna som sitter fast i Z-motorerna.

  Jag tror att jag satt kugghjulet på Y-motorn åt fel håll. Får bli att hålla tummarna ett tag. Som tur är går det motorfärstet ganska lätt att ta bort även när 3D-skrivaren är färdigmonterad.

  Bah, nu fastnade jag i att pilla med stilmallen till bloggen i stället, men visst blev det bättre utan ramen runt bilderna i inläggen?

  Till dag sex.