Byggdagbok RepRapPro Mendel dag fyra

2013-01-16

    Tillbaka till dag tre.

    Det blev inte så mycket byggt på 3D-skrivaren idag, jag var på Sparvnästet större delen av kvällen.

    Någon hade tagit med sig en Prusa Mendel som inte var färdigmonterad. Det var intressant att hur min modell utvecklats på några punkter. Dessutom fick jag ett bra tips om hur jag ska få till mitt stora LED-projekt.

    Tillbaks till 3D-skrivaren: Idag lyckades jag få ihop motorfästet och de släta stängerna för X-axeln i alla fall. Det var första gången jag blivit tvungen att ta fram filen för att få metalldelarna att passa med de utskrivna plastdelarna, men det var ändå lite struligt. Två sexkantiga hål som muttrar ska passa i satt på ett ställe som inte gick att komma åt. Det gick därför inte att pilla rent dem från plastrester, vilket ledde till att muttrarna inte riktigt sitter som de ska. Jag hoppas att det inte nämnvärt kommer att påverka skrivarens funktion.

    Till dag fem.