RepRapPro Mendel bygge dag sex

2013-01-19

  Is intense heat bad for a digital camera?

  Tillbaka till dag fem.

  Nu är det dags att montera de varma prylarna.

  Jag är precis klar med värmeskölden som sitter under X-axeln.

  För att få X-axeln i våg med resten av 3D-skrivaren tyckte jag att det var lättare att snurra på gängstavarna så att den hamnade högt upp och sedan använda ett skjutmått för att mäta avståndet mellan plastbitarna. Man blev mindre beroende av vinkeln på mätverktyget på så sätt.

  Förmodligen måste man göra en justering till när skrivarhuvudet och värmeplattan är på plats.

  Jaha, det blev en kort session idag. Det är tydligen en del lödarbete på gång nu men jag har inget vettigt lödverktyg hemma. Där fick jag för att jag inte läste igenom instruktionen innan jag satte igång. Som tur är har jag en lödstation på väg in med posten.

  Medans jag väntar på den får jag labba vidare med min Arduino. Det är lite strul med ett par shift-register.

  Nästa avrapportering.