Shiftflippade siffertangenter

2014-10-25

  Eftersom jag har nummertangentbord på de flesta av mina tangentbord och därför använder siffertangenterna i stort sett enbart i shiftläge gjorde jag precis en egen tangentbordslayout där jag flippat shift-läget på nästan alla tangenter på översta raden.

  § till + inklusive alla siffror.

  Siffrorna och +/? har jag gjort så att man får det normalt shiftade tecknet utan att trycka ner shift och tvärt om. § ger nu | oshiftat § med shift och ½ med alt gr eller högra alt-tangenten.

  Jag använde mig av Microsoft Keyboard Layout Creator i stället för ett program som tex SharpKeys. MKLC skapar ett installationsprogram som man sedan kan använda på valfri Windowsdator för att installera den nya layouten.

  Om du vill testa min layout utan att göra en egen kan du ladda ner mitt installationsprogram.

  För att få tillgång till den nya layouten får man gå in bland språkinställningarna och lägga till den nya layouten. Där kan man dessutom göra så att man ser ‘language toolbar’ i Windows verktygsfält om man vill kunna hoppa mellan olika tangentbordslayouter.

  Jag var tvungen att starta om datorn en gång för att den nya layouten skulle bli tillgänglig och den slog som tur var bara igenom för mig. de andra användarna på samma dator har kvar den vanliga svenska layouten.